Descobreix el Refugi de Sant Just Desvern.

Un espai tancat tancat durant més de 80 anys, per fi obre les seves portes, envoltat d’art.

Bombardeig

Iñaki Beascoa Estany

No és casualitat que hagi escollit començar amb aquesta temàtica ja que és el protagonista principal d’aquest museu i la raó per la qual es construí el refugi. A partir d’aquest fenomen sorgeixen la resta de temàtiques.

La imatge vol mostrar la força  i el sacrifici de les dones que es quedaven protegint   la població durant un bombardeig. Aquesta temàtica està inspirada en l’àvia del pintor que refugiava al soterrani de casa seva  totes les persones que podia.

La por

Iñaki Beascoa Estany

Vol representació de claustrofòbia i aïllament dins del refugi

El cost humà

Iñaki Beascoa Estany

Entre el refugi i la superfície es troben els cossos que van intentar lluitar contra la injustícia. La semblança entre els cossos fa que cadascun d’ells manqui d’identitat. Les tonalitats, formes suaus i falta de contrastos facilita la lectura del conjunt del mur.

La solidaritat

Iñaki Beascoa Estany

La solidaritat no apareix al final de tot d’aquesta “història” si que n‘hem de ser conscients molt abans. Els colors i la composició fan que el primer grup de murs acabi amb esperança i força.

Migracions forçades

Iñaki Beascoa Estany

A la superfície, exiliats fan camí cap a un país nou i les cases dibuixades al seu interior representen el poble que deixen per força.

Els efectes en l’educació

Iñaki Beascoa Estany

Aquesta peça vol transmetre la força de les noves generacions i l’impacte que pot tenir una guerra en l’educació. El posat de l’estudiant amb cap alt, atent i amb el llapis a punt per escriure, vol demostrar que no es rendeix davant l’amenaça que pot arribar a patir la seva cultura i les seves ganes d’aprendre.

Un soldat, a les ordres d’un superior, pot paralitzar l’educació però no erradicar-la.

 La gana

Iñaki Beascoa Estany

En una guerra la manca de recursos debiliten  l’enemic i fan submisa una població, és per això que  les víctimes no tenen més elecció que vestir l’uniforme que se’ls imposi.