Passos

Josep M. Plaza Moreno

Projecte escultòric que proposa la realització en bronze dues sabates d’home, que simbolitza les migracions forçades i l’exili

L ́obra permetrà reviure la nostra història a través de la realitat virtual, elements relacionats amb la vida quotidiana i que ens transportarà a experiències viscudes i que avui ens són molt properes.

Dues peçes de bronze patinat de 33 X 13 X 12 cm aproximadament a una escala reial. Fixades a terra, amb un ancoratge propi a la peça.

Homenatge a Teresa

Marcel Camps

La por i la gana representats pel rosegó de pa il.luminat. L´entramat del cistell té obertures que evoquen els barrots d´una presó. La deformitat del cistell relacionat amb la mort del primer fill.

Escultura d´un cistell en bronze, amb un tros de pa fet en vidre massis amb llum en el seu interior. Les mides aproximades són 31 x 30 x 40 cm el cistell i 9 x 16 x 11 cm el rosegó de pa.

Llibreta amb estilogràfica

Carme Malaret

Una llibreta oberta sobre un banc exposa el seu contingut de manera provocadora i m’interessa preservar la intimitat del personatge. La ploma dins de la llibreta anuncia que el text no està acabat. El full fora de la llibreta introdueix un element pertorbador i metafòric on el missatge del personatge és fa present en els mots esperança i llum. “L’esperança és la llum en aquest túnel tan fosc ”, una frase que escriu la mestra i que defineix el moment històric.

Refractari de xamota mitjana, barbotina de porcellana, fang negre, òxid de ferro i òxid de cobalt. Cocció a 1250ºC Mesures: 200 x 280 x 50 mm.

Oniric

Joan Oliver

Amb intenció de vestir el concepte de solidaritat amb força i determinació, he evolucionat el que podria semblar una joguina feble a una escultura robusta amb caràcter. Sense esborrar el punt de partida (la joguina) i per això el caràcter oníric de l’escultura amb volums i textures que conviden a tocar-la. Es pot llegir una pàtina de degradació en tota l’escultura amb una clara intenció de donar-li un punt dramàtic, perquè avui el concepte solidaritat té poc valor… sols cal mirar ben a prop el mar Mediterrani.

Ferro fos mides 40 x 35 x 22 cm.

BAM_15

Janira Romero-Girón Merino

Gràcies a la col.laboració del Centre d’Estudis Santjustencs, vaig trobar un dibuix tècnic amb les mesures d’una de les bombes que van caure la nit del 8 d’octubre a Sant Just Desvern; bombes aèries d’aviació, de tipus mina, de 15kg d’explosiu. Impactada per les mides i forma de l’artefacte, he fet una interpretació de la bomba amb l’assemblatge de dues pedres diferents: marbre de Carrara blanc com a reclam de pau i en homenatge als ferits, per al cos de la bomba i marbre negre de Calatorao per a la part posterior, l’estabilitzador, que amb les seves formes punxegudes simbolitza la barbàrie i el patiment de la guerra.

Tècnica: Talla de pedra. Marbre de Carrara i Calatorao. 68 x 13 x 13cm

Siluetes

Puri Martín Rivera

Figures dels diferents personatges assegudes en un banc: dona embarassada, nena, ferit, home gran i mestra.

Perfil de diferents personatges asseguts en un banc: dona embarassada, nena, ferit, home gran i mestra, cinc personatges que van ocupar el Refugi durant el bombardeig del 8 d’octubre de 1938.

Dibuix i conjunt de línies.